Zoals het ’n vakman betaamt, staat bij ons de zorg voor de beste kwaliteit vlees hoog in ’t vaandel. Daarom houden we de inkoop van ons rundvlees graag in eigen hand. Dit vlees voldoet aan speciale eisen op het gebied van afkomst, voeding, gezondheid en welzijn. Hierdoor weet je dat je bij de Keurslager altijd verzekerd bent van een veilig en vertrouwd stukje rundvlees.
Als ondernemer moet je jezelf onderscheiden. Dat doen we door onze jarenlange ervaring en onze ambachtelijke manier van werken. Maar in ons geval komt daar nog een speciale voorwaarde bij; we staan erop dat we een gezond en verantwoord product leveren, dat kan uitsluitend als je het productieproces volledig in eigen hand hebt. En dat is iets wat alleen mogelijk is als je de hele keten kunt overzien en controleren
Daarom graast In het natuurgebied van Brabants landschap in Vortum Mullem ons vee. In de zomer lopen ze lekker buiten in de wei en in de winter gaan ze op stal. Op een volledig natuurlijke wijze worden de kalveren door ons verzorgd en grootgebracht. De kalveren blijven bij de moeder lopen. Dat is een bewuste en principiële keuze. Want alleen dan kun je met recht de garantie geven van vlees puur natuur. Maak kennis met het Rundvlees bij Keurslager Gerry van Exel te Boekel.
Kalfsvlees heeft kwaliteiten om van te watertanden. Het is mals en het heeft een fijne smaak. Dit vlees vraagt om toevoeging van zachte, lichte sauzen en kruiden. Bovendien heeft kalfsvlees een laag vet gehalte. Kalfsvlees heeft doorgaans een korte bereidingstijd nodig en staat dus snel op tafel.
Varkensvlees is sappig en neutraal van smaak waardoor het zich goed laat combineren met diverse kruiden en groenten. Het bevat waardevolle voedingsstoffen voor het menselijk lichaam én het is makkelijk te bereiden. Je kunt elke dag iets anders op tafel zetten. Geen inspiratie? We helpen je graag.
Kip- en kalkoenvlees zijn verrassend veelzijdige stukjes vlees, die op diverse manieren bereid en gecombineerd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan filet, kipkarbonades, kalkoenhaas of schnitzels. Bovendien zijn diverse delen van kip en kalkoen mager en snel te bereiden. En voor wie geen zin heeft om lekker te kokkerellen, hebben we verschillende kipdelen alvast gegrild!
Lamsvlees is mager en heeft een mooie eigen smaak. Lamsvlees is perfect te combineren met vele verse ingrediënten. Veelgebruikte kruiden zijn tijm, marjolein en oregano. Je kunt het grillen, braden of stoven. Ook eenvoudig klaargemaakt, is lamsvlees heerlijk van smaak, dus zowel de professionele als de amateurkok kan het met plezier bereiden.